DJ FlexyFrank & DJ Kes: 'Met de Surprise Drive In willen we weer een echt feestje bouwen' - indebuurt Haarlem (2024)

Haarlemmers Wouter van Kesteren en Frank Böhm zijn alle twee, onder andere, DJ’s die op bruiloften, (bedrijfs)feesten en festivals draaien. Nu de coronamaatregelen van kracht zijn, is hun agenda opeens schrikbarend leeg.

Frank: “In onze business staan onze agenda’s al maanden van te voren helemaal vol met afspraken waar wij zelf optreden, of waar we collega’s naar toe sturen. Maar in deze tijden is de agenda helemaal leeg. Toen was het voor ons zaak om te kijken wat we wél kunnen doen”.

‘Wat kan wel’

Daar kwam een van de voertuigen van Wouter om de hoek kijken: de GlitterGolf. Wouter: “ik heb een omgebouwde ambulance uit de jaren 70 met dj-installatie, een ‘karaoke-caravan’ en de GlitterGolf. Die laatste is zeer handig, omdat hij relatief klein en zeer wendbaar is.” Frank vertelt dat de anderhalve meter afstand houden, ondanks dat we weer met meerdere mensen samen mogen zijn, het onmogelijk maakt om mensen op de dansvloer te krijgen. Toch wil hij mensen een feestje kunnen laten bouwen, en samen met de GlitterGolf kwam hij op een idee.

‘Kinderfeest voor mijn dochters’

Frank: “mijn dochters, ik heb een tweeling, zijn op Koningsdag jarig en dit jaar hoefde ik dus niet te werken. Daarom wilde ik haar verrassen en toch een feestje kunnen bouwen. Ik heb wouter gebeld en voorgesteld om haar te verrassen, door bij ons de straat in te rijden met de GlitterGolf, terwijl ik al achter de draaitafels stond. Zo gezegd, zo gedaan! Wij rijden de straat in terwijl ‘Lang zal ze leven’ uit de boxen knalden en parkeerden de GlitterGolf voor ons huis. Voor we het wisten stond de halve buurt op straat met ons mee te dansen en te springen. Mensen konden even helemaal los gaan én op gepaste afstand blijven, doordat we in de straat aan het draaien waren. Toen wisten we, hier zit meer in.”

Surprise Drive In

Advertentie wordt geladen…

Frank: “Kijk, we kunnen niet zomaar op de openbare weg gaan staan en daar uren plaatjes draaien, maar en kwartiertje op de stoep of parkeerplaats kan wel. Toen kwam bij ons het idee van de Surprise Drive In. Zo kunnen we werknemers van bedrijven, maar ook jarigen of geslaagden, een hart onder de riem steken door voor hun deur te parkeren en een feestje te bouwen. Maar we kunnen ook tijdens een vrijmibo op het parkeerterrein van een bedrijf komen draaien, en dan kunnen we ook langer draaien, want dan staan we op privéterrein én kan de afstand bewaard worden.” Daarnaast vertelt Frank dat ze ook popquizen kunnen organiseren met thema’s naar keuze, gepresenteerd vanuit de GlitterGolf: “wij zijn, net zoals de GlitterGolf, zeer wendbaar en passen overal tussen.”

GlitterGolf

De Glittergolf is een VW Golf 1 cabrio uit 1989. Wouter bouwde de auto om tot uitklapbaar podium, waar je ook plaatjes op kan draaien als de auto rijdt: “we hebben een extra accu in de auto gebouwd, wat je ook heel veel bij campers ziet, met een omvormer die 1.000 watt kan hebben. Dat is precies genoeg voor de dj-set, boxen en wat verlichting.” Dat de GlitterGolf geen GlitterBMW is geworden komt doordat Wouter de Golf 1 als een echte iconische jaren 90 auto ziet. “In die tijd knalden er heel wat beats uit de boxen van de Golfjes. Juist daarom heb ik voor deze auto gekozen, om in de huidige tijd weer muziek uit de boxen te laten knallen, al zijn deze wel iets groter dan die origineel in de auto zaten.”

Tekst gaat verder onder de foto

DJ FlexyFrank & DJ Kes: 'Met de Surprise Drive In willen we weer een echt feestje bouwen' - indebuurt Haarlem (1)

Realistisch

Frank: “Dat corona ervoor heeft gezorgd dat we ‘outside-the-box’ zijn gaan denken is leuk, maar de bittere waarheid is dat de agenda’s leeg blijven. Daarnaast kunnen we onszelf niet splitsen, dus als er volgend jaar meer mensen gaan trouwen, omdat zij hun bruiloft hebben verzet, dan kunnen wij niet extra draaien. We zijn dit jaar dus enorm veel omzet misgelopen.” Wouter beaamt dat: “ik heb wel mijn voertuigen kunnen verfraaien en finetunen, maar dat kost ook geld. Geld dat op dit moment niet in het laatje komt. Laten we hopen dat de anderhalve meter afstandsregel snel afgeschaft kan worden, dan kunnen niet alleen wij, maar iedereen weer een feestje vieren.”

Toekomst

“Als alles weer ‘normaal’ is dan zou ik graag weer met de karaoke-caravan op de foute party van Q-music staan. Dat kan je bijna niet zien als werken, want voor mij en mijn crew is dat ook een groot feest”, aldus Wouter. Frank ziet zichzelf het liefst weer op een festival draaien: “dat is het allermooiste: die sfeer en energie, dat krijg je niet als je een online set draait voor een cameraatje. Ondanks dat we realistisch moeten blijven zie ik de toekomst wel positief in. Want na deze zware tijden kan namelijk iedereen wel weer een feestje gebruiken!”

DJ FlexyFrank & DJ Kes: 'Met de Surprise Drive In willen we weer een echt feestje bouwen' - indebuurt Haarlem (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 5551

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.